ПрАТ Агрохимцентр +380631145124
Микроудобрения и регуляторы роста.
Качественный товар,от надежного поставщика!

Барботування насіння

Барботування насіння
Барботування повітрям - обробка насіння у воді, насичується киснем повітря. Барботування дозволяє різко прискорити появу сходів і підвищує схожість насіння, особливо таких "тугорослих", як морква і цибуля. Так, якщо зазвичай насіння моркви, які не пройшли барботирование, сходять в польових умовах на 15-18 день, то оброблені киснем (повітрям) - на 6-8 день.
4



У домашніх умовах для подачі повітря використовують акваріумний компресор. Наконечник шланга від компресора поміщають на дно перевернутої половинки ПЕТ пляшки.

Ємність на 2/3 заповнюють розчином для пророщування з температурою + 20 ° С. Розчин для пророщування зазвичай складається з макро і мікроелементів, речовин, що підвищують і прискорюють проростання, дезінфікуючих речовин. Але обробка насіння навіть у чистій воді сильно підвищує схожість і зменшує час проростання.

Після включення компресора в воду опускають насіння. Дуже важливо, щоб повітря рівномірно пронизував всю товщу води, для цього підбирають розпилювач, який дає дрібні бульбашки. Слід стежити, що б в ємності не було застійних зон і щоб насіння не скупчувалися в одному місці. Тривалість обробки залежить від виду насіння.

Не варто барботіровать інкрустовані або дражировані насіння.

Тривалість барботування насіння повітрям при температурі води 20 ° С (див. Таблицю):

Культура

Обработка часов

арбуз
24-48
горох
8-14
лук
14-24
морковь
18-24
огурец
15-20
перец
24-36
петрушка
12-24
редис
8-12
салат
10-15
свекла
18-24
сельдерей
20-24
томат
15-20
укроп
15-20
шпинат
24-30
Контакты
Украина,
Киевская область
Контактное лицо:Андрей
Тел:+380631145124
Skype:chernyshev.andrii